Mijn passie voor de bouwsector begon al op jonge leeftijd. Als kind leerde ik fietsen in het bedrijf van mijn grootvader, dat ramen en deuren produceerde. Nu, vele jaren later, werk ik bij Lecot als vertegenwoordiger in de afdeling raam- en deurbeslag en kan ik mijn kennis en expertise delen met anderen.

Mijn verbondenheid met de wereld van ramen en deuren begon dus op jonge leeftijd. Als jonge gast kwam ik al vaak in contact met Lecot omdat de zaak van mijn grootvader er ook klant was. Toen ik hier begon te werken, kende ik eigenlijk al veel collega’s. Voor ik vertegenwoordiger werd, begon ik op de binnendienst als vervanger van Filip. Dat was best speciaal, want hij kende mij van de zaak en heeft mij dus nog zien opgroeien. Het hechte teamgevoel en de warme sfeer maken dat ik me echt thuis voel bij Lecot.

De Strafste Bende - Luk 1

Meer dan alleen ramen en deuren

Als vertegenwoordiger in raam- en deurbeslag zeg ik altijd: wij verkopen dingen waarmee je door muren heen kunt kijken. Wat een uitvinding! Ramen en deuren bieden een enorme variatie aan mogelijkheden. Van opties in scharnierwerk tot verschillende vormen en afmetingen, er is zoveel diversiteit in dit vakgebied.

Doorheen de jaren heb ik bij Lecot al veel kennis kunnen opbouwen door opleidingen en bedrijfsbezoeken. Er is ook veel dat ik nog niet weet. Maar wat ik zeker weet, is dat iemand van mijn collega’s mij altijd zal kunnen helpen. Er zit gewoon gigantisch veel expertise bij Lecot. We zijn ook een groeiend bedrijf met meerdere vestigingen. We hebben een solide basis en dat geeft werkzekerheid.

Een dag uit het leven van een vertegenwoordiger

Een typische werkdag als vertegenwoordiger? ’s Ochtends breng ik mijn kinderen naar school en vertrek ik naar mijn eerste klant. Gedurende de dag bezoek ik verschillende klanten om hen bij te staan met advies of om hen onze nieuwste producten voor te stellen. Sinds kort verkopen we bij Lecot bijvoorbeeld ook rolluiken en bieden we een Fleet service aan, een manier voor klanten om goed onderhouden materiaal te huren.

Ik doe zo’n 1.500 kilometer per week. In de auto vind ik rust. Daar ben ik bezig met klanten of collega’s telefoneren. Tussendoor luister ik al eens een voetbal podcast of eentje over stand-up comedy. Lachen en actualiteit meekrijgen, da’s voor mij de ideale combinatie.

Rond 17 uur is het tijd om de kinderen op te halen. Daarna neem ik nog wat tijd voor administratie, het beantwoorden van e-mails en ander computerwerk. Elke dag is gevuld met nieuwe uitdagingen en ontmoetingen met klanten. De fijnste uitdaging? Klanten die technische hulp nodig hebben. Hen gaan we wel eens helpen op de werf of wat extra uitleg geven.

Een van de grootste voordelen van mijn werk als vertegenwoordiger is de vrijheid die ik heb om mijn dag in te delen. Die vrijheid zorgt dat ik elke dag met de glimlach in mijn auto stap. Ik zit alleen in mijn auto, rijd rond en kom in contact met klanten op de plek waar het allemaal gebeurt.

De Strafste Bende - Luk 2

Een straffe bende voor een straffe klantenservice

Bij Lecot benaderen we klantenservice op een unieke manier. Omdat ik zelf uit de praktijk kom, begrijp ik de behoeften en uitdagingen van klanten. We zijn geen gladde verkopers, maar geven advies en kennis door. Dat maakt deze job zo tof. Ik had vroeger zelf een hekel aan gladde verkopers en ik wil klanten liever helpen dan ze iets opdringen. Als een klant technische hulp nodig heeft, sta ik klaar om bij te springen en ondersteuning te bieden. Bovendien kan ik de toegevoegde waarde van Lecot alleen maar toejuichen, zoals de uitgebreide service en de mogelijkheid om klanten te ontzorgen bij het bestellen van materialen.

Het groepsgevoel tussen collega’s bij Lecot is bijzonder, vooral binnen de wereld van ramen en deuren. We vormen een hecht team waarin we van elkaar leren en elkaar ondersteunen. De complexiteit van ons vakgebied vereist dan ook samenwerking en uitwisseling van kennis.

Vertegenwoordiger worden?

Lecot blijft groeien. Wij zijn dan ook steeds op zoek naar straffe vertegenwoordigers om onze teams te versterken.
Bekijk de jobaanbiedingen in jouw regio.

Ontdek onze vacatures
Over de cookies op deze website

We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren. Meer informatie