Als toonbankverkoper krijg ik de kans om klanten te helpen bij het vinden van de perfecte bouwmaterialen voor hun projecten. Ondertussen werk ik twee jaar als toonbankverkoper bij Lecot. Het is een job die mij inspireert en waarin ik mijn ervaring en expertise kan delen met onze klanten.

Lecot, een snoepwinkel voor vakmensen

Ik vergelijk Lecot vaak met een grote snoepwinkel, maar dan speciaal voor vakmensen. De winkel staat vol met prachtig materiaal en als toonbankverkoper mag ik, samen met onze klanten, kiezen welke materialen het beste passen bij hun specifieke uitdagingen. Het is als een speeltuin vol mogelijkheden, waar ik mijn kennis en ervaring kan inzetten om klanten te helpen bij het maken van de juiste keuzes.

Vroeger werkte ik zelf in de bouw. Daardoor kom ik nog veel mensen van vroeger tegen. Ook oud-klasgenoten zie ik wel al eens passeren. Wanneer klanten mij een foto tonen van een project of verwezenlijkingen die ze maakten met materiaal dat je aan hen verkocht, dan maakt dat mij enorm trots!

De Strafste Bende - Jeroen 1

Toonbankverkoper, een dynamische en gevarieerde job

Als toonbankverkoper ben ik verantwoordelijk voor meer dan alleen het helpen van klanten in de winkel. Naast het bieden van een zo goed mogelijke service en het helpen vinden van de juiste producten, zorg ik ook voor bestellingen, het aanvullen van de rekken en het scannen van pakjes. Daarnaast zet ik ook de winkel piekfijn in orde. Al die taken zorgen ervoor dat ik altijd in beweging ben en dat geen enkele dag hetzelfde is. Dat heeft mijn stappenteller geweten! Want elke dag zet ik zo’n 12.000 tot 14.000 stappen.

Samen sterk in klantenservice

Bij Lecot zetten we klantenservice op de eerste plaats. Het is ons grootste doel en we streven ernaar om elke klant een uitstekende ervaring te bieden. Als toonbankverkoper ben ik ervan overtuigd dat klantenservice niet alleen mijn verdienste is, maar een gedeelde verantwoordelijkheid. Samen met mijn collega’s vormen we een hecht team waarin we elkaar ondersteunen en samenwerken. Als er iets is wat ik niet weet, kan ik altijd bij mijn collega’s terecht. We delen onze kennis en expertise, waardoor we de klanten de best mogelijke service kunnen bieden.

Een straffe bende, op en naast het werk

Bij Lecot zijn we niet alleen een team op de werkvloer, maar ook daarbuiten vormen we een hechte groep. Tijdens de lunchpauzes darten we in de eetzaal. Het is geweldig om te zien dat sommige van mijn collega’s echte topdarters zijn. Samen darten geeft ons de kans om collega’s van andere afdelingen te leren kennen en versterkt de band tussen ons. Zo hing ik eens aan de telefoon met Stijn, een collega van een andere afdeling. Achteraf zag ik hem bij het darten. Zo kan je ook mensen waar je misschien al eens mee samenwerkte via mail of telefoon ook in ’t echt leren kennen.

De Strafste Bende - Jeroen 2

Werk en leven in balans

Een van de redenen waarom ik voor Lecot en voor deze job heb gekozen, is de goede balans tussen werk en privé die ik hier heb gevonden. Als vader van twee kinderen weet ik hoe kostbaar tijd met familie is. Mijn kinderen voetballen ook allebei. Hier heb ik mooie uren en kan ik op tijd stoppen. Op die manier geraak ik nog op tijd op de training om mijn eigen straffe bende aan ‘t werk te zien. Dat vind ik erg belangrijk.

Groei en ontwikkeling binnen Lecot

Bij Lecot wordt er veel waarde gehecht aan groei en ontwikkeling. Naast mijn dagelijkse taken krijg ik regelmatig de mogelijkheid om trainingen van merken in bouwmaterialen en opleidingen te volgen. Zo blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de bouwmaterialenindustrie en kan ik mijn kennis verder uitbreiden

Als toonbankverkoper bij Lecot ben ik trots op mijn werk. In mijn familiekring zitten heel wat zelfstandigen. Dan babbel ik al eens graag over mijn job. Dan zegt mijn vrouw: “Kijk, hij is weer over zijn job bezig!” Da’s een teken dat ik het écht graag doe zeker. Elke dag krijg ik de kans om klanten te helpen, mijn kennis te delen en met onze straffe bende voor een uitstekende klantenservice te zorgen. Het ultieme doel van ons team? Zorgen dat elke klant het juiste en beste product vindt.

Toonbankverkoper worden?

Lecot blijft nieuwe vestigingen openen. Wij zijn dan ook steeds op zoek naar straffe nieuwe toonbankverkopers om onze teams te versterken. Bekijk de jobaanbiedingen in jouw regio.

Ontdek onze vacatures
Over de cookies op deze website

We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren. Meer informatie