De sprong naar een nieuwe job wagen

Toen ik 25 jaar in verkoop werkte, voelde ik dat het écht tijd was voor iets anders. Ik zag een vacature bij Lecot en werd nieuwsgierig. Toen ik hier de eerste keer kwam, was ik echt onder de indruk van het prachtige gebouw waar we in werken.

Lecot nam mij voor deze job aan toen ik al 50 was. Het feit dat ze mijn potentieel zagen deed veel deugd. Ondertussen heb ik zeker geen spijt van de stap, enkel dat ik hem misschien niet sneller genomen heb.

De Strafste Bende - Ingrid 1

Aankoop? Da’s commerciële vraagstukken en administratieve uitdagingen

In mijn rol bij aankoop krijg ik de kans om de expertise die ik opbouwde echt te gebruiken. Maar ook om nieuwe dingen te leren, te groeien en nieuwe uitdagingen aan te gaan. De functie die ik vervul, de aankoop, houdt zich bezig met aankopen van gereedschappen. Wij wikken en wegen. Onze taak? Zorgen dat er genoeg voorraad is om onze klanten vlot te servicen, maar ook niet te veel. Ik doe deze job met plezier omdat ik mijn commerciële en administratieve vaardigheden kan combineren.

Een straffe bende die straffe dingen voor elkaar doet

Bij Lecot is er een zeer aangename en positieve werksfeer. Het is geweldig om te zien hoe iedereen met elkaar omgaat, altijd met een glimlach. En geen enkele vraag is te veel. Het is fijn om te ervaren hoe iedereen elkaar ondersteunt in deze straffe bende.

Mijn grootste uitdaging is om mij in mijn huidige functie te blijven ontwikkelen. Ik wil mijn job goed beheersen en mijn taken comfortabel kunnen uitvoeren. Ik begin steeds meer vertrouwen te krijgen, maar er zijn altijd nieuwe dingen te leren en uitdagingen te overwinnen.

Wie mij daarbij helpt? De straffe bende die elke dag naast mij staat. Een van de aspecten die ik het meest waardeer bij Lecot is de hulpvaardigheid van mijn collega’s. Iedereen staat altijd klaar om elkaar te helpen, zelfs als het om kleine dingen gaat. Het is een vanzelfsprekende en automatische reflex die deel uitmaakt van de bedrijfscultuur. Ik voel me vrij om vragen te stellen, omdat ik weet dat mijn collega’s altijd bereid zijn om te helpen.

De Strafste Bende - Ingrid 2

Af en toe een verrassing? Da’s Lecot!

Bij Lecot worden we regelmatig verrast met leuke activiteiten en evenementen. Zo is er Lecot Congé, een feestje voor alle medewerkers en hun familie. Er is een grote barbecue met activiteiten en spelletjes voor de kinderen. En vorig jaar ging Lecot Congé zelfs door op verplaatsing! We gingen met het hele bedrijf naar Walibi.

Maar ook tijdens het jaar zijn er af en toe verrassingen. Zo kregen we op een warme zomerdag plots een mailtje met de boodschap dat er beneden een ijskraam stond. Gezellig en verfrissend!

De voordelen aan een job bij Lecot

Bij Lecot werken we best hard, maar is er ook plaats voor plezier en fijne gesprekjes. We hebben een nieuwe leuke refter, Lecot Platse, die tegelijk ook dient als ontmoetingsruimte voor informele momenten.

We zijn het concept van glijdende uren aan het uittesten wat ons de mogelijkheid geeft om onze werktijden flexibel in te delen. En op vrijdag? Dan stoppen we hier op kantoor al om 15 uur. Da’s een groot voordeel, want je weekend begint al snel. Twee dagen per week mag je ook van thuis werken.

Een mooi Belgisch bedrijf

Ben ik trots op mijn job? Absoluut! Als onze klanten en mijn collega’s tevreden zijn, geeft dat een gevoel van voldoening. Daarnaast heb ik veel waardering voor het bedrijf zelf. Lecot is de grootste in hun segment en ik bewonder hun visie en de manier waarop ze zich specialiseren in diensten. Het is een mooi Belgisch bedrijf dat zorgt dat klanten altijd kunnen rekenen op de juiste ondersteuning.

Groei, ontwikkeling en werkgeluk

Bij Lecot hebben we evolutiegesprekken in plaats van traditionele evaluaties. Tijdens deze gesprekken wordt er gekeken naar waar we naartoe willen en hoe we ons voelen. Het is een kans om onze persoonlijke groei en ontwikkeling te bespreken, en er wordt veel belang gehecht aan ons welzijn. Het is fijn om te weten dat ons bedrijf niet alleen geïnteresseerd is in onze prestaties, maar ook in ons geluk en welbevinden.

Net zoals Ingrid de sprong naar een straffe job wagen?

Lecot biedt jou alle kansen. Kom met veel plezier werken in een straf team van collega’s.
Bekijk de jobaanbiedingen in jouw regio.

Ontdek onze vacatures
Over de cookies op deze website

We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren. Meer informatie