Ik ben best al trots op mijn traject bij Lecot de afgelopen 12 jaar. Het is een traject van afwisseling, connectie en groei. Ik ben gestart in de winkel in Heule als toonbankverkoper. Na een paar maanden kwam er een functie vrij als vertegenwoordiger in Oost-Vlaanderen. Die kans heb ik meteen gegrepen! Enkele jaren later kreeg ik de regio West-Vlaanderen. Ik ken Vlaanderen dus ondertussen als mijn broekzak.

Als vertegenwoordiger rijd je van klant naar klant om onze producten voor te stellen en uitleg te geven. Mijn expertise is algemeen bouwbeslag. Daardoor kom ik als vertegenwoordiger op heel veel plekken: bij schrijnwerkers en dakwerkers of elektriciens, maar ook bij stadsbesturen. Als vertegenwoordiger bij Lecot krijg je de kans om niet alleen producten te verkopen, maar ook sterke relaties op te bouwen met klanten en hen te ondersteunen bij technische uitdagingen.

Afwisseling, de sleutel tot een dynamische carrière

Als vertegenwoordiger is geen dag hetzelfde. Ik vind het geweldig dat mijn werk zich niet beperkt tot één locatie. Naast het bezoeken van klanten, breng ik af en toe ook tijd door in de winkel van Lecot en geef ik uitleg op opendeurdagen. Ik geniet ook van het vele menselijke contact met klanten en collega’s dat deze job met zich meebrengt. Als sociaal beestje is dat de perfecte uitlaatklep voor mijn energie en enthousiasme.

De Strafste Bende - Antoni 1

Connectiebouwers met een servicegerichte mindset

Bij Lecot zijn we niet alleen verkopers; we zijn ook connectiebouwers. We gaan actief naar klanten toe, presenteren producten en overtuigen hen om bij ons te kopen. Maar onze rol gaat verder dan alleen verkoop. We staan ook klaar om klanten te ondersteunen bij technische uitdagingen op hun werven. Die veelzijdigheid maakt mijn werk boeiend en uitdagend. Het geeft me voldoening om klanten te kunnen helpen en de “extra mile” te gaan.

Soms letterlijk zelfs. Er zijn al momenten geweest dat ik in mijn auto stap om materiaal dat echt dringend nodig is, persoonlijk bij een klant af te leveren. Van Lecot mogen we die service ook bieden. Daardoor kunnen we letterlijk én figuurlijk de extra mile gaan voor onze klanten. Hebben klanten iets te kort en ‘t écht snel nodig, dan breng ik het. De merci die je daarvoor terugkrijgt is wel heel fijn. Ik vind dat dat van ons een straffe bende maakt. Veel van mijn klanten zijn ondertussen dan ook al vrienden geworden waarvan ik naar hun trouwfeest of babyborrel ging. Dàt uit een job kunnen halen vind ik wel uniek.

Opleiding, groei en de vrijheid om te floreren

Om nog straffer te worden in onze job, hebben we als vertegenwoordiger bij Lecot de mogelijkheid om continu bij te leren. We krijgen trainingen, variërend van verkoopvaardigheden tot het beheersen van technologieën en nieuwe productkennis. Ook de online opleidingen hebben een enorme meerwaarde.

Daarnaast geniet ik van de vrijheid die deze job met zich meebrengt. Met mijn auto rijd ik jaarlijks zo’n 40.000 à 50.000 kilometer door heel Vlaanderen. Dit heeft me niet alleen vertrouwd gemaakt met het landschap, maar ik vind het ook heerlijk om onderweg te zijn. Dat moet wel als vertegenwoordiger. Tijdens het rijden hang ik bijna de hele weg aan de telefoon met klanten of collega’s. Als vertegenwoordiger hoef ik niet de hele dag achter een bureau te zitten. Ik kan mijn eigen werk en afspraken zelf inplannen, wat een onmisbare vrijheid voor mij is.

Een straffe bende en betrouwbaarheid als bouwstenen voor succes

Bij Lecot werk ik samen met een hecht team van collega-vertegenwoordigers. We hebben dagelijks contact om de voortgang van de verkoop te bespreken, ervaringen te delen en om advies te vragen. Het is geweldig om collega’s te hebben op wie ik altijd kan vertrouwen. Betrouwbaarheid is dan ook een van de kernwaarden van Lecot waar ik veel waarde aan hecht, zowel richting klanten als collega’s. Een succesvolle samenwerking is voor mij gebaseerd op vertrouwen in elkaars expertise.

De Strafste Bende - Antoni 2

Een toekomst vol groeikansen

Mijn reis bij Lecot begon als toonbankverkoper in de winkel, maar al snel maakte ik de overstap naar de rol van vertegenwoordiger. En voor mij hoeft het hier niet te stoppen. Elk jaar hebben we bij Lecot een evolutiegesprek waarin we onze groeiambities kunnen aangeven. Anders dan een evaluatiegesprek dus. Ik ben ervan overtuigd dat ik een geweldige carrière kan opbouwen bij Lecot, met talloze mogelijkheden om mezelf verder te ontwikkelen en te groeien.

Als vertegenwoordiger in de bouwmaterialenindustrie geniet ik van de dynamiek, de connecties en de groeikansen die deze job met zich meebrengt. Het contact met klanten, de mogelijkheid om hen te ondersteunen zorgt dat dit een job met veel voldoening is. Dankzij Lecot krijgen we de nodige opleidingen en tools om succesvol te zijn, terwijl we ook kunnen genieten van vrijheid en teamwork.

Vertegenwoordiger worden?

Lecot blijft groeien. Wij zijn dan ook steeds op zoek naar straffe vertegenwoordigers om onze teams te versterken.
Bekijk de jobaanbiedingen in jouw regio.

Ontdek onze vacatures
Over de cookies op deze website

We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren. Meer informatie